körtés-mandulás táskák

Körtés-mandulás táskák

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

Körtés-mandulás táskák - hozzávalók

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában kétszer, széltében pedig négyszer vágjuk el úgy, hogy 15 egyforma négyzetet kapjunk.

  3. Lépés 3

    A fehérbort, a mézet és a sáfrányt körülbelül 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a körtét és a darált mandulát. Vegyük le az edényt a tűzhelyről, majd hagyjuk kihűlni. A felesleges folyadékot öntsük le a tetejéről.

  4. Lépés 4

    A négyzetek közepére egy evőkanálnyi tölteléket teszünk, és kissé elsimítjuk. Két ellentétes tésztasarkot a tésztára hajtunk és egymáshoz nyomjuk őket.

  5. Lépés 5

    A táskákat tojással megkenjük és mandulaforgáccsal megkenjük.

  6. Lépés 6

    A táskákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Igaz, különleges ízélményt nyújt, de ha nincs otthon sáfrány, semmi gond, nyugodtan elhagyható.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!