Lazacos – mangoldos szeletek fenyőmaggal

Lazacos – mángoldos szeletek fenyőmaggal

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 10 +15 perc
  • 200 °C + 180 °C
  • 180 °C + 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 500 g friss lazac filézve
  • 1 citrom leve
  • 400 g mángold blansírozott
  • 2 fej hagyma finomra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • Só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • 1 késhegynyi cayenne-i bors
  • 1 ek fenyőmag aprítva, frissen pirítva
  • 1 tojás a kenéshez
  • Öntethez:

    • 125 g krémtejszín
    • 3 tojás sárgája
    • Só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A hagymát forró olajon pároljuk üvegesre, adjuk hozzá a fokhagymát, sót, borsot, szerecsendiót, cayenne-i borsot és a fenyőmagot, keverjük össze, és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A lazacot vágjuk 1 cm vastag szeletekre, sóval, borssal és citromlével ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt közvetlenül a tepsire tekerjük ki, mangolddal és lazaccal rakjuk meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben alsó sínen, 200 °C-on kb 10 percig süssük, majd az öntettel locsoljuk meg.

  6. Lépés 6

    180 °C-on 10-15 perc alatt süssük készre. Rövid ideig hagyjuk pihenni, majd szeleteljük.

Tipp

Ha nincs mángoldunk, akkor spenóttal is elkészíthetjük a receptet!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!