Mogyorókrémes tallér

Mogyorókrémes tallér

  • 6 - 8 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 tallérhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt és szaggassunk tallérokat.

  3. Lépés 3

    Előmelegített sütőben 180° C-on süssük meg, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A tejfölt, vajat, porcukrot, mogyorókrémet jól keverjük össze, majd hagyjuk állni 15 percig.

  5. Lépés 5

    Két tallért a krémmel ragasszunk össze, majd a felsőt porcukorral szórjuk meg.

  6. Lépés 6

    A mogyorókrémes tallérokat hűvös helyen tároljuk.

Tipp

Kekszek sütésénél minden perc számít, ezért 1-2 kekszet süssünk próbaképpen, hogy megfelelő sütési hőmérsékletet és időt állíthassunk be.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!