Eperkosárkák

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 12 - 15 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A túrót, tojássárgáját, cukrot, vaníliás cukrot, kukoricakeményítőt és a citromlevet jól keverjük össze.

  3. Lépés 3

    Az élesztős leveles tésztát egyenesen a hűtőszekrényből használjuk fel, és egy tepsibe tekerjük ki. Egy kb. 9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szaggassunk köröket, majd felvert tojással kenjük meg.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12-15 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A vaníliakrémet helyezzük a kihűlt élesztős leveles kosárkákra, és eperrel díszítsük.

Tipp

Próbáljuk ki a receptet friss málnával is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!