Klasszikus svéd fahéjas csigák
Klasszikus svéd

Fahéjas csigák

A klasszikus svéd fahéjas csigák dekorcukorral egyszerűen telitalálat kávé mellé vagy étkezések közti harapnivalónak. Mindössze 5 összetevőre van szükség.

  • kb. 20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kis olvasztott vajjal megkenjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a fahéjas cukorkeverékkel megszórjuk, majd a tésztát a hossza mentén feltekerjük, és körülbelül 3 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat a sütőlapra helyezzük és óvatosan lenyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A maradék vajjal megkenjük a tészta tetejét és dekorcukorral megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A fahéjas csigákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha nincs otthon dekorcukor, a fahéjas csigákat 50 g porcukorból és 1-2 evőkanál vízből készült masszával is megkenhetjük a sütés után.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!