Klasszikus svéd fahéjas csigák
Klasszikus svéd

Fahéjas csigák

A klasszikus svéd fahéjas csigák dekorcukorral egyszerűen telitalálat kávé mellé vagy étkezések közti harapnivalónak. Mindössze 5 összetevőre van szükség.

  • kb. 20 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukrot és a fahéjat összekeverjük. A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kis olvasztott vajjal megkenjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a fahéjas cukorkeverékkel megszórjuk, majd a tésztát a hossza mentén feltekerjük, és körülbelül 3 cm széles szeletekre vágjuk. A csigákat a sütőlapra helyezzük és óvatosan lenyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A maradék vajjal megkenjük a tészta tetejét és dekorcukorral megszórjuk.

  5. Lépés 5

    A fahéjas csigákat a sütő középső sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Ha nincs otthon dekorcukor, a fahéjas csigákat 50 g porcukorból és 1-2 evőkanál vízből készült masszával is megkenhetjük a sütés után.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!