Epres-krémsajtos Croissant

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 12 - 15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 6 Croissant-hoz:

A cukormázhoz:

  • 3 ek. porcukor
  • 1 tk. citromlé

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütésen 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A krémsajtot liszttel, a sárgájával, vanília kivonattal, cukorral és a reszelt citromhéjjal simára keverjük Hozzáadjuk az epret is.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és hosszában magunk elé helyezzük. 4 egyforma nagyságú részre vágjuk és az így kialakult téglalapokat átlósan elfelezzük.

  4. Lépés 4

    Minden tésztaháromszög szélesebbik végébe 1 ek. epres krémet teszünk és ettől kezdődően croissant formába tekerjük fel.

  5. Lépés 5

    A croissant megkenjük tojással és megszórjuk nádcukorral.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 12-15 perc alatt aranybarnára sütjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk.

  7. Lépés 7

    Porcukor és citromlé keverékéből cukormázat készítünk és meglocsoljuk vele a croissant.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!