medvehagymás-lazacos croissant

Medvehagymás-lazacos táskák

spenóttal
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 15-20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók 4 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 2 ek. vaj
  • 2 mogyoróhagyma vagy hagyma apróra vágva
  • 150 g friss spenótlevél vagy fagyasztott apróra vágva
  • 100 g friss medvehagyma apróra vágva
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 400 g bőr nélküli lazacfilé
  • őrölt só és bors
  • 1 felvert tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A mogyoróhagymát a vajban megdinszteljük, majd hozzáadjuk a medvehagymát és a spenótot és kevergetés mellett megfonnyasztjuk. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük és 4 téglalapra vágjuk. Mindegyik téglalap széléről 3 vékony csíkot levágunk.

  4. Lépés 4

    A tésztadarabok közepére zsemlemorzsát szórunk, majd a rátesszük a medvehagymás-spenótos töltelék felét.

  5. Lépés 5

    A lazacfilét 4 részre vágjuk és a zöldségre tesszük, sózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a maradék tölteléket.

  6. Lépés 6

    A tésztát tojással megkenjük, majd rétesszerűen felhajtjuk és a csíkokkal díszítjük.

  7. Lépés 7

    A medvehagymás-lazacos táskákat az előmelegített sütőben a középső sínen 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd 5 percet hűlni hagyjuk.

Tipp

A recepthez tökéletesen passzol egy száraz fehérbor.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!