Epres szeletek
- 20 perc
- 200° C
- 180° C
- kb. 50 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb. 8 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
- 1 tojás sárgája
- 1 tk tej
- 4 ek jégcukor
- 500 g eper félbevágva
- 250 g natúr joghurt
- 250 g mascarpone
- 50 g cukor
- 2 ek tojáslikőr
- 125 g tejszínhab
- 1 cs. Bourbon vaníliáscukor
- 4 ek eperdzsem vagy eperlekvár
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk félbe.
-
Lépés 3
A tésztacsíkok sarkait 2 cm-re átlóban hajtsuk be. A tésztát körben hajtogassukfel, hogy peremet kapjon.
-
Lépés 4
A tojássárgáját és a tejet keverjük össze. A tésztaszéleket ezzel a tejes tojással kenjük meg, és szórjunk rá két evőkanálnyi jégcukrot.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk hűlni.
-
Lépés 6
A joghurtot, mascarponét, cukrot és tojáslikőrt keverjük simára.
-
Lépés 7
A tejszínt a vaníliáscukorral verjük habbá, és óvatosan keverjük a mascarponés masszához.
-
Lépés 8
A mascarpone krémet osszuk el a két tésztán, és tegyük rá a megmosott, félbevágott, lecsepegtetett eperszemeket.
-
Lépés 9
A maradék jégcukorral szórjuk meg, szeleteljük és tálaljuk.
Próbáljuk ki más idénygyümölccsel is, például málnával vagy ribizlivel!