Epres szeletek

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 20 perc
  • 200° C
  • 180° C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb. 8 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss vajas leveles tészta 270 g
  • 1 tojás sárgája
  • 1 tk tej
  • 4 ek jégcukor
  • 500 g eper félbevágva
  • 250 g natúr joghurt
  • 250 g mascarpone
  • 50 g cukor
  • 2 ek tojáslikőr
  • 125 g tejszínhab
  • 1 cs. Bourbon vaníliáscukor
  • 4 ek eperdzsem vagy eperlekvár

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, és vágjuk félbe.

  3. Lépés 3

    A tésztacsíkok sarkait 2 cm-re átlóban hajtsuk be. A tésztát körben hajtogassukfel, hogy peremet kapjon.

  4. Lépés 4

    A tojássárgáját és a tejet keverjük össze. A tésztaszéleket ezzel a tejes tojással kenjük meg, és szórjunk rá két evőkanálnyi jégcukrot.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranysárgára. Ha megsült, vegyük ki, és hagyjuk hűlni.

  6. Lépés 6

    A joghurtot, mascarponét, cukrot és tojáslikőrt keverjük simára.

  7. Lépés 7

    A tejszínt a vaníliáscukorral verjük habbá, és óvatosan keverjük a mascarponés masszához.

  8. Lépés 8

    A mascarpone krémet osszuk el a két tésztán, és tegyük rá a megmosott, félbevágott, lecsepegtetett eperszemeket.

  9. Lépés 9

    A maradék jégcukorral szórjuk meg, szeleteljük és tálaljuk.

Tipp

Próbáljuk ki más idénygyümölccsel is, például málnával vagy ribizlivel!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!