cake pop

Cake pop

Tortanyalókák
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Elkészítés

Kóstoltad már a pálcikás tortanyalókákat? Nem csak látványos, de nagyon finom is, a gyerekek imádni fogják!

  • kb. 30 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 60 perc

Hozzávalók 12 db tortanyalókához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss omlós quiche és linzertészta 300 g
  • 500 g túró
  • 2 tojás
  • 70 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 35 ml növényi olaj
  • 30 g vaníliás pudingpor
  • 1-1 ek. narancs- és citrom héja
  • szárított hüvelyesek (lencse vagy bab) a vaksütéshez
  • 12 db fagylaltrúd (fapálca)
  • 2 csésze fehér- és étcsokoládé tortabevonó
  • dekoráció ízlés szerint (morzsa, gyümölcs, mandulaforgács, keksz, dekorcukor, stb.)
Kóstoltad már a pálcikás tortanyalókákat? Nem csak látványos, de nagyon finom is, a gyerekek imádni fogják!

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajat, a pudingport és a citrom héját simára keverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott rugós tortaformába (ø 24 cm) tesszük és villával többször megszurkáljuk. A tésztára rátesszük a sütőpapírt, majd megtöltjük hüvelyesekkel.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütő legalsó sínén kb. 15 perc alatt elősütjük. Ezután kivesszük belőle a hüvelyeseket, beleöntjük a túrós keveréket, majd még 45 percig sütjük.

  5. Lépés 5

    A sajttortát hagyjuk kihűlni, majd legalább 8 órára (egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.

  6. Lépés 6

    A tortát 12 szeletre vágjuk és mindegyik szeletbe egy fagylaltrudat szúrunk. Megolvasztjuk a csokoládé tortabevonókat, majd lapos tányérba tesszük őket.

  7. Lépés 7

    A tortaszeleteket belemártjuk a csokiba, majd rácsra tesszük, hogy lecsöpögjön a felesleg. Ha szükséges, mártsuk be újra a szeleteket a csokoládébevonóba. Ízlés szerint díszítsük a szeleteket.

Tipp

A díszítésnél csak a kreativitásod szabhat határt! Minden megengedett, ami ízlik!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!