fekete-erdő pite

Fekete-erdő pite

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

A Fekete-erdő torta inspirálta meggyes pite igazi különlegesség: gyümölcsös, látványos és elképesztően finom. A Tante Fanny friss linzertésztával pillanatok alatt elkészítheted ezt a klasszikus ízvilágú, mégis modern házi süteményt. Tökéletes választás hétvégi desszertnek, vendégvárónak vagy egy gyors, meggyes nasinak. A Fekete-erdő pite nemcsak a tányérodon mutat jól, de a vendégek szívét is elrabolja.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 40 perc + hűtési idő

Hozzávalók 1 fekete-erdő pitéhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzertészta 300 g
  • 1 cs. piros tortazselé
  • 1 üveg lecsepegtetett meggy vagy cseresznye vagy 180 g friss cseresznye
  • 50 g étcsokoládé reszelve + egy kevés a díszítéshez
  • 60 g kakaópor (pl. Nesquik)
  • 500 ml tejszínhab
  • 1 cs. habfixáló
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • szárított hüvelyesek a vaksütéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és egy kivajazott tortaformába (ø 26 cm) tesszük, a lelógó széleket pedig visszahajtjuk. Lefedjük a sütőpapírral és hüvelyesekkel megtöltve a sütő alsó rácsán kb. 30 percig vakon sütjük.

  3. Lépés 3

    A pitét a sütőből kivesszük, leöntjük róla a hüvelyesek és hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A tortazselét a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd hozzákeverjük a gyümölcsöt és hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    A reszelt étcsokoládét, a kakaóport és 250 ml tejszínhabot összekeverünk és addig verjük, amíg kemény hab nem képződik. A csokis habot a tésztára kenjük, majd rátesszük a gyümölcsös zselét (12 db meggyet/cseresznyét tegyünk félre későbbi díszítéshez).

  6. Lépés 6

    A maradék 250 ml tejszínhabot egy habverővel és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd a cseresznyére kenjük.

  7. Lépés 7

    A pitét legalább 1 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt reszelt csokoládéval és a maradék cseresznyével díszítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!