Sajtos-baconös stanglik

Sajtos-baconös stanglik

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
3.5 / 5
4 Bewertungen

A friss leveles tésztából készült sajtos-baconös stanglik mindenki kedvence lehet, finom falatok a gyerekeknek tízóraira vagy uzsonnára, de jó választás reggelire is, vagy ha az ember megéhezik két étkezés között.

Hozzávalók kb. 25 stanglihoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A krémsajtot borssal fűszerezzük, majd a tésztára kenjük. A tetejére szalonnát teszünk és megszórjuk sajttal.

  3. Lépés 3

    A másik tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és a megkent tészta tetejére helyezzük, majd kicsit összenyomkodjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát 1-2 cm széles csíkokra vágjuk, megcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Tojással megkenjük és mákot vagy szezámmagot szórunk a tetejére.

  5. Lépés 5

    A stanglikat a sütő középső sínén 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!