zebra-sajttorta

Zebra-sajttorta

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés

A zebra-sajttorta egy látványos és mutatós desszert, ami rettentően finom is. Díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel és máris kész az igazi édes nyári torta.

  • kb. 60 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók egy tortaformához:

A zebra-sajttorta egy látványos és mutatós desszert, ami rettentően finom is. Díszítsd friss bogyós gyümölcsökkel és máris kész az igazi édes nyári torta.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A túrót, a krémsajtot, a cukrot, a tojást és a pudingport simára keverjük. A keverék felét öntsük át egy másik tálba és keverjük hozzá a kakaóport.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy kerek, kivajazott sütőformába (Ø 24-26 cm) tesszük és a lelógó részeket a szélére visszahajtjuk. A tészta alját villával néhányszor megszurkáljuk.

  4. Lépés 4

    A tésztára felváltva tegyünk 1 evőkanál vaníliás és 1 evőkanál kakaós túrós keveréket. Addig folytassuk, amíg mindkét keverék el nem fogy.

  5. Lépés 5

    A sajttortát a sütő legalsó sínén kb. 60 perc alatt megsütjük. Ha a torta teteje hamar elkezd barnulni, a sütési idő felénél sütőpapírral vagy alufóliával fedjük le.

  6. Lépés 6

    Felszeletelés előtt hagyjuk hűlni néhány órát.

Tipp

Díszítsük a sajttortát szezonális gyümölcsökkel, pl. mangóval, maracujával vagy friss bogyós gyümölcsökkel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!