Cseresznyés-Amaretto Torta

mascarpone krémmel
  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 190°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: Egy tortához.

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 500 g száraz hüvelyes a vakon sütéshez
  • A párolt cseresznyéhez:

    • 4 ek. nádcukor
    • 1 cs. vaníliás cukor
    • 1 narancs reszelt héja és facsart leve
    • 3 ek. amaretto likőr
    • 4 tk. keményítő
    • A mascarpone krémhez:

      • 500 g mascarpone
      • 100 g görög joghurt
      • 3 ek. porcukor
      • 1 cs. vaníliás cukor
      • 2 ek. amaretto likőr

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A cukrot, az amarettot, a vaníliás cukrot, a narancs héját és levét összekeverjük egy lábásban és kb. 5 perc alatt megpároljuk rajta a cseresznyét. A keményítőt vízzel kikeverjük és a cseresznyéhez adjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt és egy kivajazott (kb. 29 x 20 cm-es) formába fektetjük. A lelógó széleket visszahajtjuk és a tészta alját megszurkáljuk villával.

  4. Lépés 4

    A sütőpapírt a tésztára tesszük és rászórjuk a szárított hüvelyest. A sütő legalsó sínén kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Kivesszük a sütőből, eltávolítjuk a sütőpapírt a hüvelyesekkel együtt és kb. 9 percre visszatesszük sülni.

  5. Lépés 5

    A tortát megtöltjük a cseresznyével és a hűtőbe tesszük.

  6. Lépés 6

    A mascarpone krémhez simára keverjük a mascarponet, a joghurtot, a vaníliás cukrot, amarettot és porcukrot. A krémmel ízlés szerint kidíszítjük a tortát (használhatunk hozzá habzsákot vagy egyszerűen egy kanalat).

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!