Firenzei Quiche tenger gyümölcseivel és napraforgómaggal

Firenzei quiche tenger gyümölcseivel és napraforgómaggal

  • 10 + 25 perc
  • 210 °C + 180 °C
  • 190 °C + 160 °C
  • kb. 15-20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 db kis tortaformához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 250 g tengergyümölcsei mix mélyhűtőtt
  • 100 g krémtejszín
  • 2 tojás sárgája
  • 1 gerezd fokhagyma aprítva
  • 2 mogyoróhagyma szeletelve
  • 1 ek kapor aprítva
  • 1 citrom leve
  • 50 g napraforgómag
  • Só, bors ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, vágjunk belőle 4 db 12 cm átmérőjű kört, és tegyük sütőpapírral együtt a tortaformába. A tésztának körben ki kell lógnia, mert ezt később vissza kell hajtani. 10 percre tegyük hideg helyre.

  3. Lépés 3

    A krémtejszínt, tojássárgáját, fokhagymát, mogyoróhagymát, kaprot, citromlevet, sót és borsot keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A felengedett tenger gyümölcsei mixet tegyük a tésztára, és a tejszínes-keveréket öntsük rá. A kilógó tésztaszéleket hajtsuk be, majd kenjük meg tojással. Szórjuk meg napraforgó maggal.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben alsó sínen süssük kb. 10 percig 210 °C-on, majd vegyük vissza a hőmérsékletet 180 °C-ra, és még 25 percig süssük.

Tipp

Tálaljuk friss rukkolasalátával!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!