Francia almás süti

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 25 perc
  • 190 °C
  • 170 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 5 dkg vaj
  • 8 db alma hámozva, szeletelve
  • 50 ml fehérbor
  • 10 dkg cukor
  • 1 tojás
  • A habhoz:

    • 1 kis pohár tejföl
    • 1 vaníliáscukor
    • 125 ml tejszín
    • 5 dkg porcukor

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Olvasszuk meg a vajat és kenjük ki vele 8 - 10 cm átmérőjű tűzálló formákat.

  3. Lépés 3

    A leveles tésztából a formáknak megfelelő nagyságú darabot szaggassunk.

  4. Lépés 4

    Az almaszeleteket áztassuk meg fehérborban.

  5. Lépés 5

    A cukrot karamellizáljuk, öntsük a formákba, erre helyezzük az almaszeleteket, majd a leveles tésztával fedjük be és felvert tojással kenjük meg.

  6. Lépés 6

    190 °C-ra előmelegített sütőben a középső sínen sütve kb. 25 percig süssük, majd borítsuk tányérra.

  7. Lépés 7

  8. Lépés 8

    A kis pohár tejfölt a vaníliláscukorral keverjük simára és a felvert tejszínt adjuk hozzá. Hűtsük ki, majd ezzel tálaljuk a sütit.

Tipp

A receptet savanykásabb körtével, vagy akár barackkal is elkészíthetjük!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!