Francia almás süti
- 25 perc
- 190 °C
- 170 °C
- kb. 20 perc
Hozzávalók Hozzávalók 8 darabhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 5 dkg vaj
- 8 db alma hámozva, szeletelve
- 50 ml fehérbor
- 10 dkg cukor
- 1 tojás
- 1 kis pohár tejföl
- 1 vaníliáscukor
- 125 ml tejszín
- 5 dkg porcukor
A habhoz:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
Olvasszuk meg a vajat és kenjük ki vele 8 - 10 cm átmérőjű tűzálló formákat.
-
Lépés 3
A leveles tésztából a formáknak megfelelő nagyságú darabot szaggassunk.
-
Lépés 4
Az almaszeleteket áztassuk meg fehérborban.
-
Lépés 5
A cukrot karamellizáljuk, öntsük a formákba, erre helyezzük az almaszeleteket, majd a leveles tésztával fedjük be és felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 6
190 °C-ra előmelegített sütőben a középső sínen sütve kb. 25 percig süssük, majd borítsuk tányérra.
-
Lépés 7
-
Lépés 8
A kis pohár tejfölt a vaníliláscukorral keverjük simára és a felvert tejszínt adjuk hozzá. Hűtsük ki, majd ezzel tálaljuk a sütit.
A receptet savanykásabb körtével, vagy akár barackkal is elkészíthetjük!