Sós vagy fűszeres stangli

Sós vagy fűszeres stangli

  • 12 - 15 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 5 perc

Hozzávalók Hozzávalók 12 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát vágjuk 6 egyforma téglalapra, majd ezeket a téglalapokat átlósan vágjuk ketté.

  3. Lépés 3

    A szélesebb rész irányából kezdjük el feltekerni, olívaolajjal vagy vízzel kenjük meg, lisztezzük meg és ízlés szerint fűszerezzük.

  4. Lépés 4

    Az elkészített stanglikat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

  5. Lépés 5

    A stanglikat előmelegített sütőben 200 °C-os sütőben kb. 12 - 15 percig süssük készre.

Tipp

Sütés előtt fűszerekkel, tökmaggal vagy durvaszemcsés sóval szórjuk meg. Mielőtt feltekerjük, kenjük meg ízesített olajjal, vagy pesztóval, esetleg töltsük meg szalonnával és sajttal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!