Francia típusú krémes

mille-feuille
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 15-20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 4 szelethez:

Krém:

  • 250 g mascarpone szobahőmérsékleten
  • 250 g natúr krémsajt Philadelphia, vagy hasonló
  • 100 g porcukor
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1 citrom reszelt héja

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztalapokhoz a Tante Fanny leveles tésztát 12 darab teljesen egyforma, 12×5 cm-es téglalapra vágjuk (egy csomag leveles tésztából pont ennyi jön ki).

  3. Lépés 3

    Egy tepsibe sütőpapírt terítünk, majd ráhelyezzük a tésztalapokat. Szitával vékonyan meghintjük porcukorral, aminek köszönhetően a lapok a sütés során kissé karamellizálódnak majd. A tetejükre borítunk egy, a tepsivel azonos méretű sütőpapírt, majd ráhelyezünk egy másik, ugyanekkora tepsit. Ez nehezékként szolgál, hogy a tészta ne emelkedjen meg. 20 percig sütjük. A pontos sütési idő a sütőnktől függ, ezért kb. 15 perc után érdemes ellenőrizni, hogy szép sötét-e már a színe. Amikor megsült, hagyjuk teljesen kihűlni.

  4. Lépés 4

    A krémhez (amit korábban is elkészíthetünk) összekeverjük a mascarponét a krémsajttal, porcukorral, egy csipet sóval, a vaníliarúddal és a reszelt citromhéjjal. A kész krémet habzsákba töltjük.

  5. Lépés 5

    Amikor kihűltek a lapok, megtöltjük a krémmel. 3 „emeletet” készítünk, benne 2 réteg krémmel. Végül a tetejét megszórjuk porcukorral, és málnával, pisztáciával díszítjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!