Sonkás, rukkolás pizza

Sonkás, rukkolás pizza

  • 13 - 15 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • 35 perc

Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1 ek mogyoró durvára aprítva
  • 150 g Rukkola aprítva
  • 50 g pecorino sajt reszelve
  • 3 ek tejföl
  • 8 szelet sonka
  • 3 paradicsom felkockázva
  • 150 g gomba vékonyra szeletelve
  • 5 ek olívaolaj
  • 1 csipet cukor
  • Só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az aprított mogyoró 3/4 részét teflonserpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk át. 20 g pecorinot reszeljeünk le.

  3. Lépés 3

    A rukkolát aprítsuk össze, és a mogyoróval, reszelt sajttal és olívaolajjal pürésítsük. A tejfölt keverjük hozzá, és sóval, borssal és a cukorral ízesítsük.

  4. Lépés 4

    A friss pizzatésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki egy tepsire, és kenjük meg a rukkolás pesztóval. Feltétként tegyük rá a paradicsomot, a maradék mogyorót, sonkát és gombát.

  5. Lépés 5

    220 °C-ra előmelegített sütőben kb. 13 - 15 perc alatt süssük készre.

  6. Lépés 6

    A maradék pecorinot durvább reszelőn reszeljük és szórjuk a kész pizzára.

Tipp

Egy kevés extra szűz olívaolajjal az elkészült pizzát meg is locsolhatjuk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!