Csigák nyárson

Csigák nyárson

  • kb. 15 - 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 5 perc

Hozzávalók Hozzávalók 24 nyárshoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki.

  3. Lépés 3

    A tésztát kenjük meg a friss sajtkészítménnyel, és szórjuk rá a reszelt sajtot, sonkát és felkockázott paprikát.

  4. Lépés 4

    A tésztát tekerjük fel, tojással kenjük meg, a tökmaggal szórjuk meg és vágjuk fel kb. 2 cm széles szeletekre.

  5. Lépés 5

    A csigákat tűzzük fel a saslik tűre és fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben kb. 15 - 20 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

A friss sajtkrémhez keverjünk friss zöldfűszereket, tormát, curryt, vagy ha szeretjük a csípős ízeket, adjunk hozzá csilit.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!