
Garnélás-cheddar sajtos pizza
Csavarj egyet a pizzádon! Ez a ropogós pizza garnélával és cheddar sajttal 15 perc alatt elkészül. A rusztikus tönkölybúzából készült pizzatészta, a koktélrák és a bébikukorica kombinációjának köszönhetően pedig izgalmas ízélményt nyújt, amit a jalapeño karikák és egy kis chilipaszta varázsolnak igazán pikánssá.
- kb. 15 perc
- 220°C
- 200°C
- kb. 10 perc
Hozzávalók 1 pizzához:
- 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
- 200 g paradicsomszósz
- 1-2 tk. chilipaszta
- 150 g garnélarák
- 1 üveg bébikukorica lecsepegtetve
- 20 karika jalapeño paprika
- 75 g reszelt cheddar sajt
- egy kevés olívaolaj
- frissen őrölt só és bors
- opcionális: friss koriander

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A pizzatésztát sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük. A pizzaszószt és a chilipasztát összekeverjük és megkenjük a pizzát úgy, hogy a széleken 1 cm-t szabadon hagyunk.
-
Lépés 3
A garnélarákokat egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük, majd a bébikukoricával és a jalapeño karikákkal együtt eloszlatjuk a pizzán. Meglocsoljuk olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük. A tetejére cheddar sajtot szórunk.
-
Lépés 4
A pizzát az előmelegített sütő középső sínén körülbelül 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Lépés 5
Sütés után ízlés szerint megszórhatjuk friss korianderlevéllel.
A pizzát tálaljuk lime cikkelyekkel. Néhány csepp a pizzára csepegtetve igazán extra ízt ad.