Barackos levendulás fésűk

  • 15 - 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók: 6 barackos levendulás fésűhöz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
  • 1/2 cs. vanília pudingpor
  • 100 ml őszibarack- vagy sárgabaracklé
  • 50 g cukor
  • 8 friss levendulavirág (alternatíva: 1/2 ek. szárított levendula)
  • 250 g friss barack kockázva
  • 5-6 kocka fehér csokoládé
  • 1 tojás
  • Friss levendulavirág a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A pudingport a gyümölcslével és a cukorral simára keverjük és felfőzzük. A levendulavirágokat és a barackot a pudinghoz adjuk és hűlni hagyjuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát hosszában egyszer, széltében pedig két helyen elvágjuk, így 6 egyforma nagyságú négyzetet kapunk. A tészták alsó felére 2-2 ek. tölteléket teszünk úgy, hogy a szélüket szabadon hagyjuk.

  4. Lépés 4

    A felső részüket megkenjük tojással és a töltelékre hajtjuk. A szélüket jól összeillesztjük. A hosszabik oldalukon (az illeszkedésssel ellentétesen) egy késsel többször bevágjuk kb. 2 cm mélyen. Egy fésűre fog emlékeztetni így. Enyhén behajlítjuk őket úgy, hogy a fésűk fogai kicsit kinyíljanak.

  5. Lépés 5

    Tojással megkenjük a tetejüket. A sütő legalsó sínén 15 - 20 perc alatt aranybarnára sütjük. Hűlni hagyjuk.

  6. Lépés 6

    A fehér csokoládét megolvasztjuk és egy evőkanállal a fésűkre locsoljuk. Végül megszórjuk levendulavirággal.

Tipp

Különböző csonthéjas csümölcsökkel is elkészíthetjük, mint például nektarin, sárgabarack, őszibarack vagy szilva. A levendula használatánál ügyeljünk arra, hogy csak olyat válasszunk, amely BIO gazdaságból származik, kezeletlen és fogyasztásra alkalmas.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!