Karácsonyfa pizzagolyókból

  • 20 - 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók:

  • 2 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 300 g Camembert
  • 100 g vörösáfonya lekvár
  • 70 g dió
  • Mozzarella a szóráshoz
  • Szárított fűszernövények a szóráshoz
  • Metélőhagyma a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. A hosszabbik oldal mentén 3 részre vágjuk, a szélesebbik oldal mentén pedig 4 részre, így 12 szeletet kapunk.

  3. Lépés 3

    A tésztaszeletekre teszünk 1-1 darab camembert sajtot, 1 tk. vörösáfonya lekvárt és aprított diót.

  4. Lépés 4

    A tészta 4 sarkát összefogjuk és golyót formálunk belőle.

  5. Lépés 5

    A tésztagolyókat egy sütőpapírral bélelt tepsiben egymás mellé rendezzük karácsonyfa alakban.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén 20-25 perc alatt megsütjük.

Tipp

Miután kisült metélőhagymával szórjuk meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!