Édes

Hóember kekszek

  • 6 - 8 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt légkeveréses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kb. 4 mm vastagságúra kinyújtjuk és egy kerek tésztaszaggatóval kiszúrjuk. A tésztaszeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük egymástól kis távolságra.

  3. Lépés 3

    A kekszeket 6-8 perc alatt világosra sütjük.

  4. Lépés 4

    A tojásfehérjét, a citromlevet és a porcukrot simára keverjük. Az így elkészült krémet a keksz közepére nyomjuk és ráhelyezünk egy fél pillecukrot. Szemet és orrot rajzolunk az ételszínezékkel. Végül hagyjuk, hogy a cukormáz megszilárduljon.

Tipp

A szemek, szájak, orrok megrajzolásához csoki krémet is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!