Gesztenyés rétes szivar vanília sodóval

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 24 darabhoz:

A sodóhoz:

  • 2 tojás sárgája
  • 20 g liszt
  • 40 g nádcukor
  • 450 ml tej (15%-os)
  • Pár csepp vanília esszencia

A díszítéshez:

  • 5 szem aszalt meggy poharanként

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A lapokat kettesével helyezzük egymásra, majd hosszában vágjuk három csíkra, majd a csíkokat is harmadoljuk.

  3. Lépés 3

    A felengedett gesztenyemasszát vágjuk három részre, majd az így kapott darabokat négy egyforma csíkra. Ujjnyi vastagságú rudakat kapunk, ezeket formázzuk henger alakúra.

  4. Lépés 4

    A gesztenyerudakat csomagoljuk az előzőleg levágott rétescsíkokba.

  5. Lépés 5

    A szivarokat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, vékonyan kenjük meg olvasztott vajjal, és 200 °C-ra előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.

  6. Lépés 6

    A sodóhoz a 2 tojás sárgáját, a cukrot, lisztet, vaníliát kevés tejjel keverjük simára, majd a maradék tejet hozzáadva, állandó keverés mellett lassú tűzön főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Vegyük le a tűzről és tegyük félre hűlni.

  7. Lépés 7

    Miután kihűlt, öntsük a sodót poharakba, díszítsük az aszalt meggyel, és a gesztenyés szivarral.

Tipp

Aszalt meggy helyett használhatunk más savanykásabb aszalt gyümölcsöt is, amely jól kiegészíti a gesztenye ízét!
A tetejére pluszban tejszínhabot is tehetünk!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!