Húsvéti koszorú tojáslikőrös töltelékkel

Húsvéti koszorú tojáslikőrös töltelékkel

  • kb. 25 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc (+ hűtési idő)

Hozzávalók:

A tojáslikőrkrémhez:

  • 300 ml tej
  • 100 ml tojáslikőr
  • 1 cs. vaníliapudingpor
  • 50 g cukor
  • 200 ml tejszínhab
  • 1 cs. habfixáló
Egyszerű és gyors fonott kalács, vagy különleges fogás: vajas kelt tésztából készült koszorú tojáslikőrős töltelékkel! Ideális receptek húsvéti villásreggelihez, baráti összejövetelkor vagy kávé mellé.

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát kitekerjük és hosszanti irányban 3 egyenlő csíkra vágjuk. A tésztacsíkokat hengerré formázzuk és összefonjuk, majd kört formázunk belőle. Tojással megkenjük és meghintjük mandulával.

  3. Lépés 3

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

  4. Lépés 4

    A tejet felforraljuk. A tojáslikőrt összekeverjük a pudingporral és a cukorral, csomómentessé. Majd óvatosan belekeverjük a forró tejbe és kavargatás mellett a pudingot szilárdulásig főzzük. Ezután letakarjuk és hagyjuk kihűlni.

  5. Lépés 5

    Miután kihűlt a puding, verjük fel a tejszínhabot, és közben óvatosan keverjük hozzá a habfixálót és folytassuk a keverést. Alaposan keverjük meg a pudingot, majd keverjük hozzá óvatosan a tejszínhabot is.

  6. Lépés 6

    Vágjuk félbe a koszorút és kenjük meg a tojáslikőrös krémmel. Teljesen kihűlve tálaljuk.

Tipp

Ha alkoholmentes verzióban készítenéd, használj tejet a tojáslikőr helyett és adj egy csomag vaníliacukrot a pudinghoz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!