Gesztenyés sarkak

  • kb. 25 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6 darabhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet a vaníliával, fahéjjal és cukorral felfőzzük és a gesztenyére töltjük. Egy botmixerrel simára keverjük.

  3. Lépés 3

    A linzertésztát hosszában kétfelé, széltében háromfelé vágjuk, így 6 egyenlő részt kapunk.

  4. Lépés 4

    A tésztaszéleket vízzel megkenjük és 1-1 ek. gesztenye masszát tesszük mindegyik közepére.

  5. Lépés 5

    Átlósan összehajtjuk a tésztákat és a széleket megnyomkodjuk egy villával.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 25 perc alatt világosra sütjük.

  7. Lépés 7

    Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Tipp

A gesztenyemasszát tovább lehet még ízesíteni cseresznyelével, vagy rummal.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!