Adventi rétes

  • kb. 35 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 1 rúd réteshez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss linzer tészta 300 g
  • 200 ml tej
  • 100 g cukor
  • 2 ek méz
  • 1 cs vaníliáscukor
  • 300 g mogyoró őrölve
  • 100 g aszalt füge kockákra vágva
  • Fél citrom héja reszelve
  • 1 tk fahéj őrölve
  • 1 tk szegfűszeg őrölve
  • 150 g zsemlemorzsa
  • Kevés Vaj

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tejet cukorral, a mézzel és a vaníliáscukorral rövid ideig melegítsük. A mogyorót, fügét, reszelt citromhéjat vagy rumot, őrölt fahéjat, őrölt szegfűszeget keverjük össze. Esetleg még egy kevés tejet keverjünk hozzá.

  3. Lépés 3

    A zsemlemorzsát vajon pirítsuk meg, majd hagyjuk kihűlni.

  4. Lépés 4

    A friss linzer tésztát tekerjük ki a sütőpapírral együtt, a zsemlemorzsát és a tölteléket kenjük szét a tészta 2/3-ra.

  5. Lépés 5

    A rétest tekerjük fel a sütőpapír segítségével. A rétest olvasztott vajjal kenjük meg.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen 180 °C-on kb. 35 percig süssük.

Tipp

Tegyük különlegessé Adventi rétesét ízesített tejszínhabbal! Mielőtt felverjük, az enyhén cukrozott tejszínt ízesítsük 2 evőkanál diólikörrel.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!