Brokkolis táskák tönkölyös leveles tésztából

  • 20-25 perc
  • 190°C
  • 170°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 6 táskához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös leveles tészta 270 g
  • 1 kis brokkoli
  • 1 ek. szezámolaj
  • 1 ek. szójaszósz
  • 100 g krémtejszín (Creme Fraiche)
  • 1 ek. petrezselyem aprítva
  • 50 g friss kecskesajt morzsolva
  • Só és cayenne bors őrölve
  • 1 tojás a kenéshez felverve
  • 2 ek. fekete szezám a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 190°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A brokkolit vékony, kb. 6 cm hosszúságú rózsákra vágjuk és szezámolajjal és szójaszósszal marináljuk.

  3. Lépés 3

    A maradék brokkoliszárat meghámozzuk és durvára reszeljük. A krémtejszínt, petrezselymet és kecskesajtot összekeverjük és sóval, cayenne borssal ízesítjük.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük és 6 négyszögre vágjuk. Mindegyik közepét 1-2 ek. krémmel srégen megkenjük és a brokkoli rózsákat ráhelyezzük. Két egymással szemben lévő sarkot szorosan összeillesztünk. Tojással megkenjük és megszórjuk fekete szezámmal.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó sínén 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!