Gyümölcsös tortácska

Gyümölcsös tortácska

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Elkészítés
  • 12 - 15 perc
  • 170 °C
  • 150 °C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók Hozzávalók 8-10 tortácskához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 170° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A túrót, tojás sárgáját, vaníliáscukrot, kukoricakeményítőt és citromlevet keverjük össze.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki tepsire, egy kb. 9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki belőle köröket. Tojással kenjük meg, középen kicsit szurkáljuk meg.

  4. Lépés 4

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 12 - 15 percig süssük, majd hagyjuk hűlni.

  5. Lépés 5

    A vaníliás krémet halmozzuk a kihűlt tortácskákra és gyümölccsel díszítsük.

Tipp

A körök széleit villával formázzuk fodrosra!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!