Pesztós csiga

Pesztós csiga

szalámival
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 11 csigához:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A friss sajtot, pesztót és a szalámit jól összedolgozzuk.

  3. Lépés 3

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük. Kenjük át a tésztát a pesztómasszával úgy, hogy 2 cm-t a tészta felső szélétől szabadon hagyunk, feltekerjük és 6 egyenlő részre szeleteljük.

  4. Lépés 4

    Ebből 5 szeletet diagonálban átvágunk. A maradék egy szeletet középre helyezzük. Köré helyezzük a diagonálban kettévágott
    szeleteket. Így egy kerek formát kapunk.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Tipp

Okos ötlet: A pesztós-sajtos massza helyett erős paprikás vagy fokhagymás-túrós szendvicskrémet is használhatunk. Vegetáriánus változathoz a szalámi helyett használjunk sajtot.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!