Hókifli
A hókifli a téli sütemények igazi klasszikusa! A Tante Fanny friss vajas vaníliás kifli tésztával pillanatok alatt varázsolhatod az ünnepi asztalra ezt a könnyed, omlós, porcukorba forgatott finomságot. Nincs szükség bonyolult előkészületekre: csak formázd, süsd és hintsd meg vaníliáscukorral! Tippünk: a kifli tetejét díszíthetjük csokoládéval vagy cukormázzal is, így lesz igazán különleges a végeredmény. Készítsd el a hókiflit a Tante Fanny friss karácsonyi tésztából, és élvezd a házias ízeket kompromisszumok nélkül!
- 8-10 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 20 perc
Hozzávalók kb. 25 kiflihez:
- 1 cs. Tante Fanny friss vajas vaníliás kifli tészta 350 g
- 1 ek porcukor
- 1 cs vaníliáscukor
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát röviden gyúrjuk át, csíkokra vágjuk fel és formázzunk belőlük kb. 8 mm átmérőjű rudakat, majd a kívánt hosszúságra vágjuk fel és formázzunk kis kifliket belőle.
-
Lépés 3
Előmelegített sütőben középső sínen 180 °C-on 8-10 percig süssük.
-
Lépés 4
Ezalatt keverjük össze a porcukrot a vaníliáscukorral, és ha megsült, még melegen bőségesen szórjuk meg.
A kiflik tetejére csíkozhatunk csokoládé vagy fehérmázat is!