baba ganoush
Keleti

Baba Ganoush

Baba Ganoush – a padlizsánból, tahiniből, szezámmagból és finom fűszerekből készült mártás tökéletesen passzol pizzatésztáinkra. A krémet megszórhatjuk gránátalma magokkal, hogy igazán keleties ízélményt nyújtson.

  • kb. 10 perc
  • 240°C
  • 220°C
  • kb. 50 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 1 padlizsán
  • 2 ek. tahini (szezámkrém)
  • frissen facsart citromlé
  • 1 gerezd fokhagyma hámozva, préselve
  • 1/2 csokor frissen vágott petrezselyem
  • 3 ek. Szezámmag
  • 3 ek. gránátalma mag
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A padlizsánt villával többször megszurkáljuk, majd a 200°C-os sütőben, alsó-/felső sütéses fokozaton 35-40 perc alatt puhára sütjük.

  2. Lépés 2

    A szezámmagot egy tapadásmentes serpenyőben megpirítjuk. A tahinit a citromlével, a préselt fokhagymával, a petrezselyemmel és a szezámmaggal összekeverjük, majd sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.

  3. Lépés 3

    A padlizsánt a sütőből kivesszük, majd kanállal óvatosan kikaparjuk a húsát. Apró darabokra vágjuk, majd hozzákeverjük a tahinit.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsire kitekerjük, és 4 lapos kenyeret formázunk belőle. A tésztadarabokat az előmelegített 240°C-os sütőben a sütő középső sínén kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Lépés 5

    A Baba Ganoush-t a kész tésztára kenjük és a tetejére gránátalma magokat szórunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!