Húsos rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 30 - 35 perc
  • 210 °C
  • 190 °C
  • 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 6-8 fő részére:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 210° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a hozzávalókat jól keverjük össze és ízlés szerint fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A friss leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, majd vágjuk félbe, így kb. 31 x 38 cm-es tésztát kapunk.

  4. Lépés 4

    Mindkét tésztalap közepére halmozzunk kb. 1000 g tölteléket, a szabadon maradt tésztaszéleket pedig vízzel kenjük meg, majd hajtsuk a töltelékre, végül villával szurkáljuk meg, hogy a sütéskor keletkező gőz eltávozhasson.

  5. Lépés 5

    210 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 - 35 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A húsos rétes friss salátával tálalva mint főétel is megállja a helyét a családi asztalon.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!