Húsos – sajtos rétes
- 45 perc
- 200 °C
- 180 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 400 g darált hús
- 1 fej hagyma apróra vágva
- 100 g ementáli sajt reszelve
- 100 g zöld paprika aprítva
- 100 g piros húsú paprika aprítva
- 1 tojás
- 3 ek olaj
- 2 ek ketchup
- Só, bors, majoranna ízlés szerint
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A paprikát és hagymát forró olajon pirítsuk meg.
-
Lépés 3
A húst keverjük össze tojással, hagymával és paprikával, és jól fűszerezzük meg.
-
Lépés 4
A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, halmozza rá a húsos masszát, szórjuk meg sajttal, majd a tésztát hajtsuk a töltelékre. A végeket zárjuk le, a rétest felvert tojással kenjük meg.
-
Lépés 5
Előmelegített sütőben középső sínen kb. 45 perc alatt süssük aranybarnára.
Tálaljuk zöldfűszeres szósszal: 1/8 l tejfölhöz adjunk friss zöldfűszereket (petrezselyemzöld, bazsalikom, kakukkfű, oregánó) és 2 gerezd összezúzott fokhagymát. Jól keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.