Húsos – sajtos rétes

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 45 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 400 g darált hús
  • 1 fej hagyma apróra vágva
  • 100 g ementáli sajt reszelve
  • 100 g zöld paprika aprítva
  • 100 g piros húsú paprika aprítva
  • 1 tojás
  • 3 ek olaj
  • 2 ek ketchup
  • Só, bors, majoranna ízlés szerint
  • 1 tojás a kenéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A paprikát és hagymát forró olajon pirítsuk meg.

  3. Lépés 3

    A húst keverjük össze tojással, hagymával és paprikával, és jól fűszerezzük meg.

  4. Lépés 4

    A leveles tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, halmozza rá a húsos masszát, szórjuk meg sajttal, majd a tésztát hajtsuk a töltelékre. A végeket zárjuk le, a rétest felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 45 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Tálaljuk zöldfűszeres szósszal: 1/8 l tejfölhöz adjunk friss zöldfűszereket (petrezselyemzöld, bazsalikom, kakukkfű, oregánó) és 2 gerezd összezúzott fokhagymát. Jól keverjük össze, sóval és borssal ízesítsük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!