Húsvéti sonkafelfújt
- kb. 35 - 40 perc
- 180 °C
- 160 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók 4 -6 fő részére:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 25 dkg füstölt főtt sonka apró kockára vágva
- 12,5 dkg bébirépa apró kockára vágva
- 12,5 dkg ceruzabab mirelit vagy konzerv
- 6 dkg olíva bogyó magozva
- 2 dl főzőtejszín
- 3 tojás
- Só, bors, szerencsendió őrölve
- 10 dkg trappista sajt reszelve
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt 180° C-ra felső/ alsó állásban előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő előírásnak megfelelően előkészítjük.
-
Lépés 2
A sonkát és a sárgarépát vágjuk fel apró kockákra.
-
Lépés 3
A felkockázott sonkát, sárgarépát, ceruzababot és olívabogyót keverjük össze.
-
Lépés 4
A tejszínt keverjük ki a tojásokkal és a fűszerekkel, végül keverjük bele a reszelt sajtot is.
-
Lépés 5
Egy négyszögletes sütőformát (kenyérformát vagy szögletes püspökkenyér formát) béleljünk ki a tésztával, a lelógó széleket vágjuk le, körben 1 - 1 cm peremet hagyjunk.
-
Lépés 6
A tésztát villával szurkáljuk meg, és előmelegített sütőben a középső sínen 6 perc alatt süssük elő.
-
Lépés 7
Vegyük ki a sütőből, és halmozzunk rá a sonkás keverék felét, majd erre öntsük a szósz felét. Újabb réteg sonkás keverék következik, végül a maradék tejszínes szósz.
-
Lépés 8
Az így előkészített ételt tegyük vissza a meleg sütőbe és kb. 35 - 40 perc alatt süssük készre.
Érdemes sütőpapírral letakarni, hogy a tészta széle ne égjen meg.