Húsvéti sonkafelfújt

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 35 - 40 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók  4 -6 fő részére:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 25 dkg füstölt főtt sonka apró kockára vágva
  • 12,5 dkg bébirépa apró kockára vágva
  • 12,5 dkg ceruzabab mirelit vagy konzerv
  • 6 dkg olíva bogyó magozva
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 tojás
  • Só, bors, szerencsendió őrölve
  • 10 dkg trappista sajt reszelve

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt 180° C-ra felső/ alsó állásban előmelegítjük és a tésztát a csomagoláson lévő előírásnak megfelelően előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A sonkát és a sárgarépát vágjuk fel apró kockákra.

  3. Lépés 3

    A felkockázott sonkát, sárgarépát, ceruzababot és olívabogyót keverjük össze.

  4. Lépés 4

    A tejszínt keverjük ki a tojásokkal és a fűszerekkel, végül keverjük bele a reszelt sajtot is.

  5. Lépés 5

    Egy négyszögletes sütőformát (kenyérformát vagy szögletes püspökkenyér formát) béleljünk ki a tésztával, a lelógó széleket vágjuk le, körben 1 - 1 cm peremet hagyjunk.

  6. Lépés 6

    A tésztát villával szurkáljuk meg, és előmelegített sütőben a középső sínen 6 perc alatt süssük elő.

  7. Lépés 7

    Vegyük ki a sütőből, és halmozzunk rá a sonkás keverék felét, majd erre öntsük a szósz felét. Újabb réteg sonkás keverék következik, végül a maradék tejszínes szósz.

  8. Lépés 8

    Az így előkészített ételt tegyük vissza a meleg sütőbe és kb. 35 - 40 perc alatt süssük készre.

Tipp

Érdemes sütőpapírral letakarni, hogy a tészta széle ne égjen meg.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!