Juhsajtos – paradicsomos háromszögek

Juhsajtos – paradicsomos háromszögek

  • kb. 10 perc
  • 180 °C
  • 160 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók Hozzávalók 18 háromszöghöz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A juhsajtkockákat keverjük össze a ricottával.

  3. Lépés 3

    A tésztalapokat vágjuk 3 - 3 csíkra.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkok jobb alsó sarkára tegyünk 1 evőkanál tölteléket, tegyünk rá 2 fél paradicsomot, és szórjuk meg oregánóval és borssal.

  5. Lépés 5

    A tészta alsó felét hajtsuk a töltelékre, majd a hosszanti részt is hajtsuk rá, úgy, hogy háromszöget kapjunk. A hajtogatást addig folytassuk, amíg a tészta el nem fogy, és egy vastag háromszög alakú csomagot kapunk.

  6. Lépés 6

    A többi tésztacsíkot is így töltsük, és hajtogassuk, majd olvasztott vajjal kenjük meg.

  7. Lépés 7

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 10 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

Fokhagymás – joghurtos öntetet kínálhatunk hozzá mártogatósnak.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!