körtés rétes

Körtés fonat

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
5 / 5
1 Bewertung

A fonott körtés rétesünk nemcsak mennyeien édes, hanem igazán szemet gyönyörködtető látvány is a desszertes tányéron. A Tante Fanny kelt tésztával pillanatok alatt elkészítheted a gyümölccsel töltött élesztő tésztás fonott copfunkat!

  • 30-35 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss kelt tészta vajjal 500 g
  • 3 db hámozott, kockákra vágott körte
  • 1/2 citrom leve
  • 1/2 cs. vaníliás pudingpor
  • 50 g cukor
  • 1 késhegynyi fahéj
  • 40 ml amaretto likőr
  • 50 g darált mandula
  • 1 tojás a kenéshez
  • 1 ek. Cukor a szóráshoz

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A körtekockákat a citromlével együtt melegítsük fel egy serpenyőben. Keverjük simára a pudingport, a cukrot, a fahéjat és az Amaretto likőrt, majd fakanállal keverjük a körtekockákhoz. Folyamatos kevergetés mellett kb. 3 percig pároljuk, utána vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.

  3. Lépés 3

    A tésztát egyenesen a hűtőszekrényből kivéve, hidegen dolgozzuk fel és a sütőpapírral együtt tekerjük ki. A tésztaszéleket bal és jobb oldalon egy tészta spatulával 2 cm-enként 8 cm mélyen vágjuk be. Helyezzük a tészta közepére a körtetölteléket.

  4. Lépés 4

    A tésztacsíkokat felváltva jobbra és balra hajtsuk egymásra a töltelék fölé. Kenjük meg a rétest tojással és szórjuk meg a cukorral.

  5. Lépés 5

    A sütő legalsó rácsán 25-35 perc alatt süssük aranybarnára.

Tipp

Ha nem szeretnénk alkoholt használni, az Amaretto helyett almalevet is használhatunk.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!