Sárgabarackos sütemény kakukkfűvel

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Egy 29 x 20,5 cm-es formához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
  • 500 g créme fraîche
  • 2 ek. tejszín
  • 2 tojás
  • 120 g madula őrölve
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 ek. porcukor
  • 400 g sárgabarack megmosva, elfelezve
  • 100 g vaj
  • 1 ek. méz
  • 2 tk. kakukkfű szárított

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a formába helyezzük. A lelógó tésztadarabokkal megerősítjük a széleket és a sütő középső sínén Kb. 15 percig vakon sütjük.

  3. Lépés 3

    Egy serpenyőben a mézzel együtt megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a barackokat és a kakukkfüvet és kb. 10 percig karamellizáljuk.

  4. Lépés 4

    A tojást a tejszínnel és créme fraîche-val együtt felverjük, majd hozzáadjuk a mandulát, vaníliáscukrot és a porcukrot.

  5. Lépés 5

    A tejszínes krémet a tésztára öntjük és a tetjére helyezzük a sárgabarackokat.

  6. Lépés 6

    A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt megsütjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!