Sárgabarackos sütemény kakukkfűvel
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 200°C
- 180°C
- kb. 15 perc
Hozzávalók Egy 29 x 20,5 cm-es formához:
- 1 cs. Tante Fanny friss édes linzertészta 300 g
- 500 g créme fraîche
- 2 ek. tejszín
- 2 tojás
- 120 g madula őrölve
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 ek. porcukor
- 400 g sárgabarack megmosva, elfelezve
- 100 g vaj
- 1 ek. méz
- 2 tk. kakukkfű szárított
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó- / felső sütéses fokozaton 200 fokra előmelegítjük és a tésztát a hűtőből kivéve előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és a formába helyezzük. A lelógó tésztadarabokkal megerősítjük a széleket és a sütő középső sínén Kb. 15 percig vakon sütjük.
-
Lépés 3
Egy serpenyőben a mézzel együtt megolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a barackokat és a kakukkfüvet és kb. 10 percig karamellizáljuk.
-
Lépés 4
A tojást a tejszínnel és créme fraîche-val együtt felverjük, majd hozzáadjuk a mandulát, vaníliáscukrot és a porcukrot.
-
Lépés 5
A tejszínes krémet a tésztára öntjük és a tetjére helyezzük a sárgabarackokat.
-
Lépés 6
A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt megsütjük.