Falatkák zöldfűszeres vajjal

és fokhagymával
Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • 8 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 12 db falatkához:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 2 ek. kemény sajt reszelve
  • 400 g vaj olvasztva
  • 1 gerezd fokhagyma hámozva, préselve
  • 1/2 tk. szárított oregánó morzsolva
  • 1/2 csokor petrezselyem megmosva, aprítva
  • 1 csipet

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát közvetlenül a hűtőből kivéve előkészítjük.

  2. Lépés 2

    Az olvasztott vajba belekeverjük a sajtot és hozzáadjuk a fokhagymát, az oregánót, a petrezselymet és a sót.

  3. Lépés 3

    A tésztát kitekerjük, a sütőpapírt eltávolítjuk és 12 darab kb. 2 centiméteres csíkra vágjuk. A csíkokból csomókat kötünk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A fűszeres vajjal mindegyiket vastagon megkenjük.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén 8 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Okos ötlet: Sóval, borssal fűszerezett tejfölt kínálhatunk mellé mártogatósnak.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!