Káposztás batyu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 20 perc
  • 160 °C
  • 140 °C
  • kb. 30 perc

Hozzávalók Hozzávalók kb 12 batyuhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A káposztát gyaluljuk le, tegyük fazékba, locsoljuk meg az olajjal és a vízzel. Fűszerezzük köménymaggal, sóval és borsikafűvel. Kb. 5 percig pároljuk fedő alatt, majd a fedőt levéve nagy hőfokon pirítsuk össze, és tegyük félre hűlni.

  3. Lépés 3

    A friss élesztős leveles tésztát vágjuk 5 x 5 cm-es lapokra, majd halmozzunk rá 3 - 4 evőkanálnyi káposztát, és a szemközti sarkokat hajtsuk a töltelékre.

  4. Lépés 4

    Olajjal kenjük meg, szórjuk meg szezámmaggal és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.

Tipp

A receptet elkészíthetjük vöröskáposztából is.

A receptet Dankóné R. Magditól kaptuk, köszönjük!

 

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!