Káposztás batyu
0 Bewertungen
- kb. 20 perc
- 160 °C
- 140 °C
- kb. 30 perc
Hozzávalók Hozzávalók kb 12 batyuhoz:
- 1 cs. Tante Fanny friss élesztős leveles tészta 400 g
- 1/2 fej fehérkáposzta gyalulva
- 2 tk só
- 2 tk borsikafű
- 1 tk köménymag
- 2 ek olívaolaj
- 2 ek víz
Ezzel készítsd:
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 160°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A káposztát gyaluljuk le, tegyük fazékba, locsoljuk meg az olajjal és a vízzel. Fűszerezzük köménymaggal, sóval és borsikafűvel. Kb. 5 percig pároljuk fedő alatt, majd a fedőt levéve nagy hőfokon pirítsuk össze, és tegyük félre hűlni.
-
Lépés 3
A friss élesztős leveles tésztát vágjuk 5 x 5 cm-es lapokra, majd halmozzunk rá 3 - 4 evőkanálnyi káposztát, és a szemközti sarkokat hajtsuk a töltelékre.
-
Lépés 4
Olajjal kenjük meg, szórjuk meg szezámmaggal és 160 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre.
Tipp
A receptet elkészíthetjük vöröskáposztából is.
A receptet Dankóné R. Magditól kaptuk, köszönjük!