Mákos-diós virág

Finom mákos-diós virág élesztős leveles tésztából. A húsvéti ünnepi asztalról nem hiányozhat ez a gyönyörű sütemény. Garantált lesz a siker.

  • kb. 30 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 1 virághoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük.

  2. Lépés 2

    A diótölteléket a dióval mazsolával és a tejjel összekeverjük. A mákos tölteléket a tejjel összekeverjük.

  3. Lépés 3

    Az élesztős leveles tésztát kivesszük a hűtőből és a sütőpapírral együtt kitekerjük. A két tölteléket egyenlően rákenjük a tészta jobb és bal oldalára úgy, hogy alul és felül 3 cm szabadon maradjon.

  4. Lépés 4

    A tésztát a hossza mentén feltekerjük. Az illeszkedéssel lefelé fordítjuk, majd 8 egyenlő nagyságú részre vágjuk. A szeleteket virág alakban egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, felváltva a töltelékek szerint. Megkenjük tojással.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket ízlés szerint mással is elkészíthetjük. Például a diós töltelék helyett tökmagkrémet is használhatunk.

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!