Kapros-túrós rétes
0 Bewertungen

- kb. 25 - 30 perc
- 200 ºC
- 180 ºC
- kb. 10 perc
Hozzávalók:
- 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
- 250 g túró
- 1 kis pohár tejföl
- 3 ek porcukor
- 1 tojás sárgája
- 1 ek kapor apróra vágva
- Kevés búzadara
- 1 tojás fehérje a kenéshez
Ezzel készítsd:

Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A túrót, tejfölt, porcukrot, tojás sárgáját és a kaprot keverjük össze. Ha a töltelék túl folyékony lenne, adjunk hozzá egy kevés búzadarát.
-
Lépés 3
A friss leveles tésztát tekerjük ki sütőpapírral együtt egy tepsire, hosszában a közepére halmozzuk a tölteléket, majd két oldalról hajtsuk rá a tésztát. A végeket hajtsuk be, hogy a töltelék ne folyhasson ki.
-
Lépés 4
A kész rétest kenjük meg tojásfehérjével, és előmelegített sütőben a középső sínre helyezve kb. 25-30 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Tipp
A töltelékbe 1 gerezd fokhagymát is tehetünk, ha szeretnénk még pikánsabb ízvilágot!