csokis boszorkánysüvegek

Csokis boszorkánysüvegek

Boszorkánysüveg formájú élesztős leveles tészta csokikrémmel vagy nutellával töltve! A gyerekek imádni fogják és mindössze 3 hozzávalóból elkészítheted!

  • kb. 15 perc
  • 180°C
  • 160°C
  • kb. 10 perc

Hozzávalók 7 boszorkánysüveghez:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, majd 7 db háromszögre vágjuk. A két külső, kisebb háromszöget összeillesztve egy többihez hasonló méretű háromszöget kapunk.

  3. Lépés 3

    Kenjünk meg egy háromszög szélesebb oldalát egy evőkanál mogyoró- vagy csokikrémmel, tekerjük fel, hogy a krémet betakarjuk, majd az üresen hagyott részt egy kissé behajlítjuk, hogy boszorkánysapka alakú legyen.

  4. Lépés 4

    A többi háromszöget is ugyanígy elkészítjük majd tojással megkenjük.

  5. Lépés 5

    A boszorkánysüvegeket a sütő középső sínén kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A boszorkánysüvegeket lekvárral vagy vegán mogyorókrémmel is megtölthetjük.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!