A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
A tésztákat a sütőpapírral együtt kitekerjük, egy nagy tányért rájuk helyezünk és egy éles késsel kör alakúra vágjuk.
A répát, humuszt, gyömbért és koriandert összekeverjük és sóval fűszerezzük. Az egyik tésztát a sütőpapírral együtt egy tepsibe helyezzük. Egy éles késsel 8 egyenlő nagyságú részre vágjuk.
Mindegyik tészta szeletre 2 evőkanál répás masszát teszünk úgy, hogy a szélektől kb. 5 mm-t szabadon hagyunk.
A második tésztát is 8 részre vágjuk és a már előkészített tészta szeletekre helyezzük.
A széleket az ujjunkkal megnyomkodjuk, tojással megkenjük és megszórjuk müzlivel.
A sütő középső sínén kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Okos ötlet:
A maradék tésztarészekből vágjunk csíkokat és csavarjuk meg. Kenjük meg ezeket is tojással, szórjuk meg müzlivel és süssük meg.
Mesterszakácsok, akik ezt a receptet megnézték, az alábbiakat is kipróbálták:
Weboldalunkon cookie-kat használunk azért, hogy a weboldalt elemezni tudjuk, valamint személyre szabni.
Amennyiben az „Engedélyezem“ vagy továbbra is használod a weboldalunkat, az ehhez való hozzájárulásodat fejezed ki. A cookie használatára vonatkozó további információkat az Adatvédelmi tájékoztatónkban olvashatsz. Engedélyezem