Karácsonyfa
- 6 - 8 perc
- 180 °C
- 160 °C
- 25 perc
Hozzávalók Hozzávalók 3-4 karácsonyfához:
- 1 cs. Tante Fanny friss mézeskalács tészta 400 g
- 200 g porcukor
- 2 ek citromlé
- 1 ek porcukor
- színes szórócukor
- jégcukor
- Kisméretű zselés cukorkák
- Kevés víz
Elkészítés
-
Lépés 1
A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.
-
Lépés 2
A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 5 - 7 mm vastagságúra.
-
Lépés 3
Szaggassunk nagyobb (12 cm átmérőjű), közepes (6 - 8 cm átmérőjű) és kis (3 - 5 cm átmérőjű) csillagokat, vízzel kenjük meg és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 6 - 8 perc alatt süssük világosra.
-
Lépés 4
A mázhoz a 200 g porcukrot a citromlével és 1-2 teáskanál meleg vízzel keverjük simára.
-
Lépés 5
A zselés cukorkákat, jégcukrot kevés mázzal ragasszuk a csillagokra, és hagyjuk száradni. Ezután a csillagokat ragasszuk egymásra, és kész a karácsonyfa.
-
Lépés 6
Hagyjuk száradni és a kész karácsonyfákat 1 evőkanál porcukorral hintsük meg.
A fehérmáz helyett használhatunk csokimázat is.