Brokkolis szalonnás pizzahajók

  • 10-15 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók 4 hajóhoz:

  • 1 cs. Tante Fanny friss tönkölyös pizzatészta 400 g
  • 150 g brokkoli rózsáira szedve, kis darabokra vágva
  • 60 g répa megtisztítva, kis kockákra vágva
  • 100 g szalonna apró kockákra vágva
  • 100 g paradicsomszósz
  • 1 tojás felverve, a kenéshez
  • Só, bors őrölve
  • szárított oregánó morzsolva
  • szárított bazsalikom morzsolva

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát keresztben 4 egyforma nagyságú téglalapra vágjuk. A tészta széleit behajtogatjuk úgy, mintha egy csónakot formázna.

  3. Lépés 3

    A paradicsomszószt összekeverjük az oregánóval és a bazsalikommal és megkenjük vele a tészta belsejét. A brokkolit, a répát és a szalonnát összekeverjük, sóval borssal fűszerezzük. A tölteléket elosztjuk a hajók közepén és tojással megkenjük a tészta széleit.

  4. Lépés 4

    A sütő legalsó sínén 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Még ízletesebbé tehetjük, ha sütés előtt reszelt sajttal szórjuk meg a tölteléket.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!