téli pite
Tápláló

Téli pite

Cabanossi kolbásszal

A pite a quiche angol változata, melynek tetejét általában tészta borítja. Téli piténk tetejét karácsonyi motívumok díszítik, ettől lesz igazán figyelemfelkeltő.

  • 30-35 perc
  • 200°C
  • 180°C
  • kb. 25 perc

Hozzávalók 1 pitéhez:

  • 1 cs. Tante Fanny friss leveles tészta 270 g
  • 1/2 fej fejes káposzta csíkokra vágva
  • 250 g tejföl
  • 4 tojás
  • 4 db Cabanossi kolbász szeletekre vágva
  • 150 g emmentáli sajt reszelve
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 tojás a kenéshez
  • őrölt só és bors

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A csíkokra vágott fejes káposztát megsózzuk, és jól összekeverjük. Egy ideig állni hagyjuk, majd leöntjük róla a levét.

  3. Lépés 3

    A tejfölt, a tojásokat, a kolbászt, az emmentáli sajtot és a petrezselymet összekeverjük, majd ráöntjük a káposztára, és átforgatjuk.

  4. Lépés 4

    A tésztát a sütőpapírral együtt kitekerjük, és egy kerek serpenyőbe tesszük (Ø 22 - 24 cm). A tészta kiálló széleit levágjuk és karácsonyi motívumokat szaggatunk ki.

  5. Lépés 5

    A káposztás keveréket a tésztára öntjük, elegyengetjük és alaposan lenyomkodjuk. A karácsonyi formákat a tészta tetejére helyezzük és villával megszurkodjuk, majd felvert tojással megkenjük.

  6. Lépés 6

    A pitét a sütő alsó sínén kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

Legyen szó akár hópihe, csillag, hóember vagy karácsonyfa formáról, minden alkalomhoz egyedi formákat készíthetsz.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!