Kelkáposztával-baconnel töltött pizzagolyók

  • kb. 20 perc
  • 220°C
  • 200°C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók:

  • 1 cs. Tante Fanny friss pizzatészta 400 g
  • 80 g bacon kis kockákra vágva
  • 100 g kelkáposzta apróra vágva
  • 1 fej lilahagyma aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • Só és bors őrölve
  • 1-2 tk. kömény őrölve
  • Nagyszemű tengeri só a díszítéshez
  • Fekete szezámmag a díszítéshez

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/ felső sütéses fokozaton 220°C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A bacont, a kelkáposztát, lilahagymát, fokhagymát és a tojást jól összekeverjük. Sóval, borssal és köménnyel ízlés szerint fűszerezzük.

  3. Lépés 3

    A tésztát a hosszabik oldal mentén 4, a rövidebb oldal mentén pedig 3 részre vágjuk, így 12 darab négyszöget kapunk. Mindegyik tészta közepére 1-2 tk. kelkáposztás tölteléket teszünk. A tészta sarkait középen összefogjuk és golyókat formázunk belőle.

  4. Lépés 4

    A pizzagolyókat, egymástól 2-3 cm távolságra, egy tepsibe helyezzük és felválta megszórjuk őket a fekete szezámmaggal, vagy a nagyszemű sóval.

  5. Lépés 5

    A sütő középső sínén kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tipp

Kínáljunk hozzá friss salátát. Keverjünk össze friss zöld saláta leveleket és csorgassunk rá olívaolajat, balzsamecetet.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!