Almás – áfonyás sarok

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen
  • kb. 16 perc
  • 220 °C
  • 200 °C
  • kb. 15 perc

Hozzávalók Hozzávalók 15 db-hoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 220° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük.

  2. Lépés 2

    A tésztát sütőpapírral együtt tekerjük ki, és éles késsel, vagy derelyevágóval vágjuk fel 8 x 8 cm-es négyzetekre.

  3. Lépés 3

    Minden tésztára tegyünk egy teáskanál lekvárt, almát, mazsolát, 1/2 teáskanál diót, és fahéjjal hintsük meg.

  4. Lépés 4

    A tésztát átlósan hajtsuk félbe, és felvert tojással kenjük meg.

  5. Lépés 5

    A táskákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire.

  6. Lépés 6

    Középső sínen kb. 16 perc alatt süssük aranysárgára.

Tipp

A tölteléket kipróbálhatjuk különféle lekvárokkal és gyümölcsökkel is!

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!