klasszikus túrós batyu
Klasszikus

Túrós batyu

Értékeld a receptet
Erste Bewertung:

Um deine Bewertung einzutragen wird ein Cookie abgelegt und die IP-Adresse psdeudonymisiert gespeichert.
Bitte lies und bestätige hierzu auch unsere Datenschutzerklärung.

Bewerten
0 / 5
0 Bewertungen

Egy igazi klasszikus, amit generációk óta szeretünk: a túrós batyu!

Hagyományosan leveles vagy vajas élesztős leveles tésztából készül, kívül finoman ropogós, belül pedig lágy és vajas – egyszerűen ellenállhatatlan. A túrós táskához pedig nem is kell különösebb alkalom: tökéletes reggeli egy csésze kávé vagy tea mellé, gyors nasi napközben, egy kis falat a svédasztalon… vagy csak úgy, amikor rád tör az édesség utáni vágy.

Frissen a sütőből egyszerűen verhetetlen!
Próbáld ki a receptünket, és készítsd el a kedvenc magyar klasszikust a Tante Fanny friss vajas élesztős leveles tésztájából – garantáltan puha, illatos és isteni finom lesz!

  • kb. 20 perc
  • 200 °C
  • 180 °C
  • kb. 20 perc

Hozzávalók 12 batyuhoz:

Elkészítés

  1. Lépés 1

    A sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 200° C-ra előmelegítjük és a tésztát a csomagolás szerint előkészítjük

  2. Lépés 2

    A töltelékhez a túrót, a tojássárgáját, a cukrot, a kukoricakeményítőt és a citromlevet összekeverjük.

  3. Lépés 3

    A tésztát sütőpapírral együtt egy tepsibe kitekerjük, majd 12 négyzetre vágjuk.

  4. Lépés 4

    1 evőkanál tölteléket helyezzünk a négyzetek közepére, majd a sarkokat behajtjuk középre, és jó erősen lenyomjuk.

  5. Lépés 5

    A batyukat megkenjük a tojásfehérjével.

  6. Lépés 6

    Előmelegített sütőben középső sínen kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

  7. Lépés 7

    Langyosan vagy kihűlve, porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

Ha nagyobb túrós batyukat szeretnénk készíteni, vágjuk a tésztát 6 részre és 2 evőkanál tölteléket tegyünk mindegyik tésztára.

Még több hasonló recept

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!

Psszt… engedd meg, hogy még több, hasonlóan ínycsiklandó receptet küldjünk az email fiókodba!